Podnikatelia zo Spojených arabských emirátov majú záujem o spoluprácu

23.04.2015 Bratislava

Bratislava 23. apríla (TASR) - Oboznámiť sa s investičnými možnosťami a rozšíriť vzájomnú spoluprácu je hlavným cieľom návštevy hospodárskej delegácie Spojených arabských emirátov (SAE) v týchto dňoch na Slovensku. Dnes sa v Bratislave stretli s predstaviteľmi významných spoločností reprezentujúcich slovenskú ekonomiku. Návštevu zorganizovala Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) a Dubajská obchodná komora.

Ako uviedol pre TASR predseda SOPK Peter Mihók, ide doteraz o najväčšiu a najreprezentatívnejšiu ekonomickú návštevu zo SAE. Okrem podpísania memoranda o vzájomnej spolupráci sa pripravuje aj dohoda o zamedzení dvojitého zdanenia a ďalšie. Podľa Mihóka sa delegácia zaujímala okrem iného o svetový unikát - aeromobil, ktorý vyvinuli slovenskí konštruktéri. Podľa jeho slov sa predpokladá, že autori ho oficiálne predstavia na EXPO v Miláne a podľa vyjadrenia zástupcov SAE a Dubajskej obchodnej komory, chceli by aeromobil nasadiť ako jedno z operačných vozidiel na EXPO v Dubaji v roku 2020.

Spolupráca so SAE má pre Slovensko mimoriadny význam, keďže ako zdôraznil Mihók, môže Slovensko prostredníctvom nich realizovať svoj export na Blízky a Stredný východ. Zároveň ide o trh a teritórium, ktoré uhrádza svoje záväzky.

V delegácii SAE sú zastúpení predstavitelia finančnej sféry, poisťovníctva, automobilového priemyslu, chémie a ďalších odvetví.
 

Vyberte región